Bodegraven krijgt Praktijk voor Orthodontie

Vanaf 1 november wordt het Medisch Centrum Bodegraven uitgebreid met een Praktijk voor Orthodontie. Initiatiefnemer Axel van der Heide, tandarts en eigenaar van Tandartspraktijk van der Heide, vond het de hoogste tijd. “We moeten nu doorverwijzen naar Gouda, Woerden en Alphen. Dat is vaak niet praktisch. Bovendien zijn er een flinke wachtlijsten, soms van meer dan een jaar.”

Kinderen én volwassenen

De praktijk voor Orthodontie Bodegraven zal huisvesten in het pand van Tandartspraktijk Van der Heide. Daar was nog ruimte voor uitbreiding. Het is echter een op zichzelf staande praktijk. “Ik heb daar bewust voor gekozen”, zegt Van der Heide. “Mensen hoeven geen patiënt bij onze tandartspraktijk te zijn om gebruik te maken van orthodontie.” De praktijk beschikt over de modernste apparatuur, zoals een mondscanner en maakt gebruik van vernieuwende technieken zoals 3D simulaties. Ze richt zich op zowel ‘traditionele’ orthodontie als reconstructieve orthodontie. Daarnaast biedt de praktijk oplossingen met aligners van Invisalign, ook wel bekend als de onzichtbare beugel. “We zien deze vraag vooral onder volwassenen sterk toenemen”, vertelt Van der Heide.

Het team

De praktijk zal bemand worden door het ortho-duo Dennis en Shakira Schyfsma, vader en dochter. Beiden zijn tandarts voor orthodontie, hebben zich volledig toegelegd op orthodontie en verrichten daarnaast geen tandheelkundige verrichtingen. Ze werken samen meer dan 20 jaar in de orthodontie en hebben ruim 20.000 patiënten naar volle tevredenheid behandeld. Naast de praktijk in Bodegraven werken ze voor diverse andere praktijken in Nederland en hebben ze veel ervaring in het behandelen van zowel kinderen als volwassen patiënten. De laatste jaren heeft Shakira Schyfsma zich verder gespecialiseerd in zowel orthodontische behandelingen met aligners als in reconstructieve orthodontie, waarbij ze nauw samenwerkt met de verwijzende tandartsen. De tandartsen voor orthodontie zullen ondersteund worden door een team van ortho-assistentes, zodat er dagelijks iemand aanwezig is voor behandelingen en vragen.

Dit bericht delen:

Ook interessant

De geschiedenis van de beugel

Ooit nagedacht waar de beugel vandaan komt? Wij zijn de geschiedenis ingedoken en ontdekten, dat de beugel al meer dan 2500 jaar bestaat! In Egypte zijn er bijvoorbeeld mummies gevonden met een soort beugel in.

Lees verder »