Waarom vroeg starten met een beugel?

Veel mensen denken dat orthodontisten zich alleen maar bezig houden met het mooier maken van het gebit. Dat is natuurlijk een fijn resultaat, maar er zijn belangrijkere reden om de tanden netjes naast en boven elkaar te zetten. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat je op latere leeftijd problemen krijgt met je gebit.

Slijtage

Je kunt bijvoorbeeld makkelijker gaatjes krijgen, omdat het lastiger is om je tanden goed schoon te houden als ze te dicht bij of voor elkaar staan. Ook een tandvleesontsteking kan hierdoor ontstaan. En staan de tanden niet netjes boven elkaar, dan kan dit slijtage van de tanden of zelfs kaakgewrichtsklachten veroorzaken.

Startmoment cruciaal

Om ervoor te zorgen dat het beste resultaat bereikt wordt, is het startmoment cruciaal. Zolang je nog in de groei bent, kan de orthodontist er eenvoudiger voor zorgen dat de kaak bijvoorbeeld geremd of gestimuleerd wordt. Om die reden wordt er vaak al gestart voor je uitgewisseld bent.

Een andere, niet onbelangrijke reden om het eerste consult tijdig te plannen heeft een financiële oorzaak. Steeds meer verzekeringen willen dat je minimaal een jaar verzekerd bent voor een beugel, voordat je gebruik mag maken van deze verzekering. Wacht daarom niet te lang met het maken van de eerste afspraak! En meestal ben je er ook weer eerder vanaf ;).

Dit bericht delen:

Ook interessant

De geschiedenis van de beugel

Ooit nagedacht waar de beugel vandaan komt? Wij zijn de geschiedenis ingedoken en ontdekten, dat de beugel al meer dan 2500 jaar bestaat! In Egypte zijn er bijvoorbeeld mummies gevonden met een soort beugel in.

Lees verder »