Behandelingen

ieder gebit
een traject op maat

We vinden het belangrijk om onze patiënten meerdere alternatieven te kunnen bieden. Niets is immers zo persoonlijk als het gebit! Onze behandelplannen zijn altijd maatwerk. Daardoor bent u en/of uw kind verzekerd van een duidelijk en aangenaam behandeltraject, met een prachtige rij tanden als eindresultaat.

Voor we overgaan tot een behandelplan, bespreken we op heldere wijze de diverse opties en de daarbij behorende kosten. Afhankelijk van de situatie en leeftijd van u en/of uw kind adviseren wij u over de behandeling die het best past.

Vaste beugel

De ’traditionele’ beugel zoals we die allemaal kennen, ook wel blokjes-, plaatjes-, of slotjesbeugel genoemd. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt.

We werken met het innovatieve merk Insignia. Insignia is een computergestuurd systeem: digitale behandelplanning wordt gecombineerd met speciaal vervaardigde beugels en draden, aangepast aan uw persoonlijke gebitsanatomie. Dit systeem heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke slotjesbeugel. We kunnen het proces digitaal tonen, de behandeling is vaak minder pijnlijk en duurt in veel gevallen ook korter. 

Orthodontisten kiezen bij kinderen vaak voor een vaste beugel, omdat er bij deze leeftijdsgroep een risico is als het gaat om tijdig wisselen van de aligners.

aligners

Deze uitneembare, transparante beugels zijn vrijwel onzichtbaar en hebben een hoog draagcomfort. Ze winnen dan ook sterk aan populariteit. De kunststof hoesjes worden op maat gemaakt en de drager wisselt iedere twee weken van hoesje. Hierdoor worden de tanden stap voor stap netjes recht geduwd.

Wij werken met het sterk groeiende merk SPARK. De hoesjes zijn gemaakt van TruGEN™, de nieuwste innovatie op het gebied van merkgebonden alignermateriaal, dat is ontworpen om een ​​aligner te leveren die helderder is, met een hogere aanhoudende krachtbehoud en bewezen minder vlekt.

Aligners worden al tientallen jaren gebruikt door tandartsen en orthodontisten. Onze tandartsen voor orthodontie zijn gespecialiseerd in het werken met clear aligners en werken met de nieuwste technieken, naar volle tevredenheid van onze patiënten.

Uitneembare beugel

Uitneembare beugels bestaan uit een kunsthars basis met metalen draden. De drager of draagster kan deze losse beugels zelf makkelijk in of uit doen.

Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels zoals een buitenboordbeugel of een plaatbeugel. Vaak worden ze gebruikt om de vorm of positie van de onder- en/of bovenkaak te veranderen.

Welke beugel het meest geschikt is, hangt af van uw behandelplan. Onze tandartsen voor orthodontie maken onder andere gebruik van een headgear (buitenboordbeugel), lower lingual arch (linguale boog), lipbumper en schwartzplaat.

Retainers

Tanden en kiezen zijn altijd in beweging. Dus als ze dan netjes recht staan na het behandelplan en de ‘echte’ beugel eruit mag, willen we dat graag zo houden. Met retainers en spalkjes zorgen we ervoor dat de tanden zich stabiliseren in de gewenste positie. Retainers zijn losse hoesjes of plaatjes die veelal ’s nachts worden gedragen.

Een spalkje (‘draadje’) wordt aan de binnenzijde van de tanden geplakt en kan daar jaren blijven zitten. Een kanttekening daarbij is dat spalkjes lastiger te reinigen zijn en er een grotere kans is op het opnieuw verschuiven van tanden en kiezen.

Daarom zijn onze tandartsen voor orthodontie voorstander van retainers ten opzichte van spalkjes. Wij werken met doorzichtige hoesjes als retainer. Deze zogenaamde nachtbeugel moet minimaal 6 maanden elke nacht gedragen worden. Daarna mag het afgebouwd worden naar zo’n 4 nachten per week, voor de rest van uw leven. Zo wordt het behaalde eindresultaat behouden.