Voor wie

je leven lang
een mooi gebit

Praktijk voor Orthodontie Bodegraven is er voor iedereen. Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen. Ook verwijzers hebben in ons een deskundige, gespecialiseerde praktijk gevonden. Voor ons geldt bovendien als uitgangspunt dat de patiënt voor de overige tandheelkundige verrichtingen bij de verwijzende tandarts onder behandeling blijft.  

Kinderen

begin op tijd

Zeker bij kinderen is het heel belangrijk om op het juiste moment te beginnen met een orthodontische behandeling. Soms is dat wellicht eerder dan dat u zou denken, Door vroegtijdig met een beugel te beginnen kunnen we het meest optimale resultaat behalen. Meestal adviseren we bij kinderen een vaste beugel. Soms is het nodig om een combinatie van opeenvolgende beugels in te zetten, bijvoorbeeld een uitneembare beugel om de stand van de kaak te veranderen, gevolgd door een vaste beugel om de tanden netjes op een rij te zetten.

Tijdens het eerste consult wordt bekeken wat bij uw kind het beste startmoment en de meest geschikte behandeling is. De eigen tandarts speelt hierin een cruciale rol en zal uw kind tijdig verwijzen. Een verwijsbrief van de tandarts is echter niet noodzakelijk, u mag ons ook zelf benaderen.

Voor meer informatie, vragen of een afspraak voor een eerste consult kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kijken en denken graag met u mee. Wilt u uw kind aanmelden, dan kan dat middels ons inschrijfformulier.

Volwassenen

nooit te laat

Ook steeds meer volwassenen kiezen, voor het eerst of opnieuw, voor een beugel. De reden kan tandheelkundig zijn, omdat bijvoorbeeld de beet incorrect is. Of omdat u gewoon niet tevreden bent over uw huidige gebit. U kunt op elke leeftijd een orthodontische behandeling starten, zolang uw gebit en het steunweefsel (tandvlees en kaakbot) maar gezond zijn.

Volwassenen adviseren wij ofwel een vaste beugel met slotjes/brackets, ofwel een behandeling met aligners van het topmerk SPARK, Dit hangt mede af van het resultaat dat u wenst te behalen. De komst van aligners, ook wel bekend als de onzichtbare beugel. maakt het aantrekkelijker om op latere leeftijd te starten met een orthodontische behandeling. Aligners zijn innovatief en bijna niet zichtbaar.

Soms is het nodig om de behandeling met aligners te combineren met slotjes/brackets om zo het beste resultaat te bereiken, bijvoorbeeld om de beet te corrigeren. Kiest u liever voor alleen een vaste beugel met slotjes/brackets, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Tijdens het eerste consult bespreken we uw wensen en de diverse behandelmogelijkheden. Voor meer informatie, vragen of een afspraak voor een eerste consult kunt u contact met ons opnemen. Voor volwassenen is geen doorverwijzing van uw tandarts nodig, u kunt zich direct zelf bij de Praktijk voor Orthodontie Bodegraven inschrijven.

Verwijzers​

uw patiënt
in deskundige handen

Wij zijn gewend om met verwijzende tandartspraktijken te werken. We houden nauwkeurig een dossier bij van uw patiënt en informeren u waar nodig over de behandeling. Het spreekt voor zich dat we discreet met de gegevens van uw patiënt omgaan.  En voor ons geldt als uitgangspunt dat de patiënt voor de overige tandheelkundige verrichtingen bij u onder behandeling blijft.

U kunt uw patiënt verwijzen naar Praktijk voor Orthodontie Bodegraven voor alle soorten orthodontische behandelingen via onderstaand formulier, via uw eigen verwijsmethode, telefonisch via 0172-251 150 of per mail naar info@orthobodegraven.nl. Ook voor vragen over de geplande of uitgevoerde behandeling kunt u via bovenstaand telefoonnummer of mailadres contact met ons opnemen.