De praktijk

persoonlijk en professioneel

Wij volgen de ontwikkelingen binnen de orthodontie op de voet zodat we u de meest moderne en gespecialiseerde behandeling kunnen bieden. U kunt bij ons terecht voor alle soorten beugels, zowel de vaste als de uitneembare beugel. We werken voor vaste beugels (ook wel bekend als de slotjes-beugel) met het merk Insignia. Dit merk heeft veel voordelen, waaronder een veelal kortere behandeling en vaak minder pijnlijk. 

De laatste jaren zijn we ons steeds meer toe gaan leggen op Clear Aligners, ook wel bekend als de onzichtbare beugel. Onze praktijk heeft gekozen voor kwalitatief zeer goede aligners van SPARK vanwege het draagcomfort en de goede resultaten die onzichtbare beugels van dit merk bieden. 

Clear Aligners vormen daarmee een mooie aanvulling op onze behandelplannen met de traditionele ‘slotjes’ beugel, waar we uitgebreide kennis van hebben.

Ontspannen sfeer

Onze sfeervolle wachtkamer met veel groen, fijn licht en een lekkere bank maakt dat onze patiënten, jong en oud, zich al snel thuis voelen.

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwaliteit en hoogwaardige zorg. Onze tandartsen voor orthodontie staan open voor controle van buitenaf en werken volgens vaste protocollen. Daarnaast zijn ze lid van de KNMT.

behandelplan

We vinden het belangrijk om onze patiënten meerdere alternatieven te kunnen bieden. Niets is immers zo persoonlijk als uw gebit.

Als u voor het eerst bij ons in de praktijk komt, bekijken wij de huidige staat van het gebit en luisteren we naar de wensen. Voor we overgaan tot een behandelplan, bespreken we op heldere wijze de diverse opties en de daarbij behorende kosten. Afhankelijk van uw situatie en leeftijd adviseren wij u over de behandeling die het best bij u past.

Onze behandelplannen zijn altijd maatwerk. Daardoor bent u verzekerd van een duidelijk en aangenaam behandeltraject, met een prachtige rij tanden als eindresultaat.

modern

state-of-the-art
apparatuur

Onze praktijk is ingericht met de modernste apparatuur, zoals een 3D-scanner en een geavanceerd apparaat waarmee we uitstekende röntgenfoto’s kunnen maken. Met een zogeheten orthopantomogram (OPG) hebben we in één keer een overzicht van alle tanden en kiezen in de boven- en onderkaak.

Een andere overzichtsfoto die we in onze praktijk maken is de Röntgenschedel-profiel-foto (RSP). Onze tandartsen voor orthodontie kunnen zo speciale metingen aan de schedel doen vooraleer ze een behandelplan met beugels opstellen.
Voor het maken van deze grote overzichtsfoto’s is speciale apparatuur nodig, die doorgaans niet in de reguliere tandartspraktijk aanwezig is.

Bereikbaarheid

Praktijk voor Orthodontie Bodegraven is gevestigd in het Medisch Centrum Bodegraven. De praktijk is goed te bereiken en beschikt over ruim voldoende gratis parkeerplekken op eigen terrein. Handig voor onze patiënten uit Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en wijdere omgeving!

U vindt ons op de tweede verdieping van het Medisch Centrum Bodegraven. Wij delen de praktijkruimte met Tandartspraktijk Van der Heide.

Willem de Zwijgerstraat 9e

2411 VT Bodegraven